021/2107510 - 0746027987

Adresa:

Strada Polona, nr 32 , ap 1, sector 1, Bucuresti

Cum se obtine in cel mai usor mod fisa medicala pentru angajare?

In momentul in care ne angajam pentru prima data, sau cand schimbam locul de munca ori domeniul de activitate, este necesara fisa medicala pentru angajare. Aceasta cerinta nu este impusa de angajator, ci de legislatia in vigoare, care stipuleaza ca oricine doreste sa se angajeze sau sa isi schimbe locul de munca are nevoie de o fisa medicala pentru angajare. Actul acesta atesta faptul ca persoana vizata este apta, din punct de vedere medical si psihologic, sa isi exercite functia pe postul dorit.

Ce se intampla daca nu avem acest act la dosar?

Lipsa fisei medicale pentru angajare de la dosar aduce, conform cadrului legislativ prezent, sanctiuni notabile angajatorului. Astfel, Legea mentioneaza, conform art. 13 lit. j) 319/2006 – Legea securitatii si sanatatii in munca: „Angajatorii au posibilitatea de a incadra in munca doar persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor. In cazul incalcarii acestei legi se aplica o amenda contraventionala, ce poate ajunge pana la 8000 de Lei!”

Ce este fisa medicala pentru angajare?

In nomenclatura oficiala, fisa medicala angajare este un document obtinut in urma unui control amanuntit de catre un cadru medical specializat in medicina muncii, care stipuleaza daca o persoana este apta, apta conditionat sau nu este apta pentru a profesa intr-un anumit domeniu sau activitate. Este bine de stiut si faptul ca investigatiile sunt platite integral de catre angajator.

Ce investigatii medicale sunt necesare?

Acestea depind de la caz la caz, in functie de activitatea desfasurata de companie si de factorii de risc asociati. De aceea, in functie de mediul in care se desfasoara activitatea in cauza, va avea loc o expertiza medicala, necesara obtinerii fisei medicale pentru angajare. Aceasta expertiza poate cuprinde: examenul clinic general, examen oftalmologic, audiograma, examen psihiatric, spirometrie, hemograma, precum si alte examene.

Care sunt actele pe care trebuie sa le avem asupra noastra in momentul prezentarii la examene?

Este indicat sa evitam cazurile in care asteptam ore in sir pe holurile clinicilor, doar pentru a descoperi ca nu avem asupra noastra toate actele necesare. Iata care sunt acestea:

  1. Buletin sau carte de identitate – absolut necesare pentru obtinerea unei fise medicale pentru angajare.
  2. Fisa de solicitare pentru examenul medical de angajare, care este un document tipizat, ce trebuie completat si semnat de catre persoana angajatoare.
  3. Fisa de identificare a factorilor de risc profesional, completata de catre lucratorul desemnat/SIPP si semnata atat de acesta, cat si de catre angajator.
  4. In functie de caz, cadrul medical specializat poate solicita o adeverinta de la medicul de familie, care sa ateste starea generala de sanatate.

Cum putem obtine rapid fisa medicala pentru angajare?

Acest document poate fi obtinut doar de la o clinica medicala autorizata in medicina muncii. Probabil ca multi dintre noi ne-am vazut in situatia de a astepta ore in sir pe holuri sau la cozi interminabile. Cu toate acestea, in prezent, clinicile medicale precum StandardMed iti pot elibera fisa medicala pentru angajare in mai putin de o ora si jumatate de la completarea formularelor, pentru doar 50 de Lei!

Pentru aceasta, iti poti face rezervarea fie telefonic, la numarul 0722.435.435, fie online, direct pe site. Apeland la o clinica recunoscuta, precum StandardMed, vei obtine in cel mai scurt timp, cu ajutorul specialistilor prezenti concomitent, fisa medicala pentru angajare!

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *