021/2107510 - 0746027987

Adresa:

Strada Polona, nr 32 , ap 1, sector 1, Bucuresti

Vrei sa te angajezi pentru prima oara sau sa iti schimbi locul de munca?

Atunci ai nevoie de fisa medicala pentru angajare!

 

Atunci cand vrei sa te angajezi pentru prima oara sau cand vrei sa iti schimbi locul de munca actual, atunci ai nevoie si de o fisa medicala pentru angajare.

 

Mai exact, fisa medicala pentru angajare este un document in care medicul specializat in medicina muncii mentioneaza, in urma unui consult medical amanuntit, daca o persoana este apta, apta conditionat sau ca nu este apta pentru a lucra in functia/profesia si locul de munca dorite de catre angajator.

 

Acest tip de evaluare a sanatatii se efectueaza inainte de angajarea lucratorilor in orice loc de munca sau inainte de repartizarea lor la sarcini specifice care ar putea implica un pericol pentru sanatatea lor sau a altora, iar costurile sunt suportate integral de catre angajator.

 

Conform H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, acestea sunt categoriile de persoane care trebuie sa detina fisa medicala pentru angajare in momentul in care vor sa intre in campul muncii sau sa isi schimbe locul de munca:

 

a)lucratorii care urmeaza a fi angajati cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata;

b)lucratorii care isi schimba locul de munca sau sunt detasati in alte locuri de munca ori alte activitati;

c)lucratorii care isi schimba meseria sau profesia.

 

Este obligatorie fisa medicala pentru angajare?
Raspunsul este “DA”, fisa medicala pentru angajare este obligatorie, conform art. 13 lit. j) din Legea nr. 319/2006 -Legea securitatii si sanatatii in munca: 1. Angajatorii au posibilitatea de a incadra in munca numai persoane care, in urma examenului medical de specialitate, corespund conditiilor.

 

Mai mult, incalcarea acestei obligatii si deci, lipsa unei fise medicale pentru angajare valabile, atrage dupa sine sanctionarea contraventionala a angajatorului cu amenda de la 4.000 la 8.000 lei.

 

Ce investigatii sau analize sunt necesare pentru a obtine fisa medicala pentru angajare?
Controlul medical pentru angajare si cel periodic se realizeaza in functie de profilul de activitate al companiei, conform legislatiei in vigoare, urmarind factorii de risc profesional specifici fiecarui post.

Examenul medical la angajare poate cuprinde, dupa caz:

 

– examen clinic general,

– examen oftalmologic,

– EKG,

– glicemie,

– examen psihiatric,

– spirometrie,

– hemograma,

– examen psihologic,

– audiograma, etc.

 

De unde se poate obtine fisa medicala pentru angajare?

 

Poti obtine fisa medicala pentru angajare de la orice clinica medicala acreditata din localitatea in care locuiesti. Ca sa ai siguranta ca nu pierzi timpul asteptand pe holuri sau la diverse ghisee, asigura-te ca alegi o clinica medicala cu experienta in acest domeniu, care rezolva cu promptitudine cerintele solicitantilor.

 

De exemplu, in cadrul centrului medical MedImpact, situat central in Bucuresti in zona Armeneasca, pe bulevardul Carol I, numarul 45, se efectueaza toate consultatiile necesare (inclusiv avizul psihologic) intocmirii si eliberarii fisei medicale pentru angajare (fisa de aptitudine – aviz medical medicina muncii).

Asadar, intr-un timp foarte scurt si cu un minimum de efort, poti realiza toate consulturile necesare obtinerii fisei medicale pentru angajare, intr-o singura locatie, cu o singura deplasare, la clinica medicala acreditata StandardMed

 

Ce acte sunt necesare pentru intocmirea fisei medicale pentru angajare?

 

Atunci cand te prezinti la clinica medicala acreditata de unde doresti sa obtii fisa medicala pentru angajare, trebuie sa ai la tine urmatoarele documente:

 

1. Fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare completata la toate rubricile si semnata de angajator;

2. Fisa de identificare a factorilor de risc profesional completata la toate rubricile de lucratorul desemnat/ SIPP si semnata de angajator si lucratorul desemnat/ SIPP;

3. Adeverinta eliberata de medicul de familie care sa ateste starea de sanatate a viitorului angajat (la solicitarea medicului de medicina muncii);

4. Carte / Buletin de identitate.

 

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *